Charles Sowa overleden

08-07-2013

Oud bondscoach snelwandelen bij de KNAU Charles Sowa is zondag 7 juli 2013 op 80 jarige leeftijd overleden. Veel RWV snelwandelaars hebben onder leiding van Sowa mooie prestaties in binnen- en buitenland geleverd.

De Luxemburgse Charles Sowa was bondscoach snelwandelen in Nederland gedurende 16 jaar (van 1983 t/m 1999). In deze periode bloeide het snelwandelen op en werd bijvoorbeeld Jan Cortenbach geselecteerd voor de WK Atletiek. Mede door de goede begeleiding werd RWV-er Harold van Beek geselecteerd voor de Olympische Spelen. Zelf deed Sowa mee aan de Olympische Spelen van Rome, Tokyo, Mexico en München (op zowel de 20 als 50 km snelwandelen) en werd hij in Luxemburg 4 keer uitgeroepen tot sportman van het jaar. Met zijn ervaring, kunde en enthousiastme heeft hij enorm veel betekend voor het Nederlandse snelwandelen.