Winterserie 2013-2014 (2)

17-11-2013

Het was bijzonder spannend tijdens de tweede wedstrijd snelwandelen en de wandeltochten van de RWV Winterserie in het Kralingsebos op 17 november. U verwacht na deze zin misschien een beschrijving van een spannende snelwandelwedstrijd. Maar dat was niet het meest spannende wat er gebeurde die dag. Bij de wandeltochten was het namelijk dit keer veel spannender.

Het gebeurde op de route van de 5 kilometer, net na de splitsing met de routes van de 10 en 15 kilometer. De pijlers hadden bij hun ronde niets gemerkt. De eerste deelnemers waren ook al gepasseerd. En toen plotseling was er een hoop herrie en viel een boom over het pad waar enkele ogenblikken daarvoor nog een paar kinderen liepen. De wandelaars die voor zich de route versperd zagen waren behoorlijk geschrokken. Zijn die kinderen wel veilig weggekomen? Gelukkig was niemand door de boom geraakt. Er waren wel gelijk twee andere problemen. De route kon men op geen enkele manier vervolgen. Ludo, de RWV routebouwer stapte na een telefoontje in zijn auto en ging naar de onheilsplek toe om wandelaars een alternatieve route aan te wijzen.  Een bijkomend probleem was dat de boom op het hek van het hertenkamp was gevallen en deze beesten nu misschien wel zouden kunnen gaan ontsnappen. Via allerlei telefoonnummers probeerden we beheerders te waarschuwen. Toen dat  niet lukte hebben we de politie gevraagd om dat te doen. Zeker voor de mensen die in de buurt waren toen de boom omviel was het een bijzondere, spannende wandeling. Voor het merendeen van de ruim 300 wandelaars was het minder spannend maar wel heel prettig wandelweer. Droog, wel grijs bewolkt maar prima voor een wandeling of een snelwandelwedstrijd. Hoe die snelwandelwedstrijd verliep. Dat was toch best wel spannend. In de uitslag ziet u een Duitse winnaar op de 10 km en een Spaanse overwinning op de 5 km. Wilt u een foto zien van de omgevallen boom, of een impressie van de wandeling. Kijk dan in ons fotoboek.