Op een regenachtige zondag

19-11-2014

Zondag 16 november kenmerkte zich door een gestage regenval. Desondanks wisten een kleine tweehonderd wandelliefhebbers de weg naar het Lange Pad te vinden.

De ploeg met pijlers had het niet heel gemakkelijk, want er moest veel met papieren pijlen worden gewerkt. Dat is beduidend meer werk dan krijtpijlen op de grond zetten dus de mannen vrouwen gingen extra aan de slag.

Rond kwart voor tien waren er al zoveel mensen in de kantine van PAC dat er besloten werd om de routes over 5, 10 en 15 km al uit te gaan delen. Een stroom van deelnemers onder paraplu’s en in regenkleding ging op pad. Het weer bleek geen invloed te hebben op het humeur van de deelnemers, want na terugkomst bleef het nog lang gezellig in de kantine.

Op de snelwandelwedstrijd gingen negentien mannen en vrouwen van start op de 10 km die juist binnen vijftig minuten werd gewonnen door André van Slooten. Rob ter Steeg legde beslag op de tweede plaats en onze zuiderbuur Dirk Bogaert werd derde. Op de 5 km Kwam Christiaan Stoebke na ruim zevenentwintig minuten als eerste van veertien atleten over de streep, gevolgd door Hub Kaenen en Liesbet de Smet.

De 3 km wedstrijd kwam op naam van Tristan van Hove en de race over 1 km was voor Mona Münster die de nummer twee op deze afstand op een minuut zette.

De derde tocht in deze winterserie vindt plaats op zondag 7 december, wederom vanaf het Lange Pad in het Kralingse Bos.