Winterserie 2016-2017 (1&2)

27-11-2016

De eerste twee wandelingen en wedstrijden van de RWV Winterserie werden bepaald door de weersomstandigheden. Regen, wind en storm waren op 6 en 20 november 2016 in overvloed aanwezig in en rond het Kralingsebos. Voor een aantal wandelaars een reden om thuis te blijven?

Op zondag 6 november schreven 125 wandelaars zich in voor de RWV Winterserie (dus voor zes wandelingen). Regen bij RWV Winterserie62 wandelaars schreven zich voor één wandeling in. Deze 187 wandelaars deden 15km=124x, 10km=40x of 5km=23x. De route-ploeg van RWV had het er extra druk mee. De gebruikelijke krijtpijlen spoelde vlot weg door de regen. Er werden dus papieren pijlen en RVW markeerlint opgehangen en opgehaald.

De weersverwachtingen voor 20 november waren nog slechter. Regen en harde wind en zelfs storm weerhielden nu menig wandelaar naar Rotterdam te komen. Dat het eigenlijk nauwelijks regende en vooral de storm bepalend was maakte het een bijzondere dag. Men ging dus vrolijk op pad...

Wandelaars vrolijk op bijs bij RWV Winterserie

Het aantal wandelaars bedoeg totaal 'slechts' 118. Diverse wandelaars hoorden (dikke) takken uit de bomen vallen en een enkele boom voel op de wandelroute. Vanzelfsprekend was de wind ook bepalend bij de snelwandelwedstrijd.

De uitslagen van de wedstrijden vindt u <HIER>.

We zullen maar hopen op beter weer bij de volgende vier Winterseriewandelingen op 4 december 2016 (*), 8 januari (**), 5 februari en 5 maart 2017.

(*) Misschien heeft Sinterklaas wel wat voor de wandelaaars meegebracht.

(**) Komt u ook uw wandelmaatjes gelukkig nieuwjaar wensen?