Bernard Krabbendam overleden

24-03-2017

Woensdagavond 21 maart is Bernard Krabbendam toch nog vrij plotseling overleden. Hij had afgesproken met één van zijn zonen om op 26 maart naar de uurwedstrijd in Dordrecht te komen, maar dat heeft niet meer zo mogen zijn. Bernard werd 82 jaar oud.

Hoewel Bernard in wedstrijden uitkwam voor SV de LAT was hij sinds 2010 ook lid van de Rotterdamse Wandelsport Vereniging. Door blessures was het steeds moeilijker voor hem geworden om andere atletiekonderdelen te blijven beoefenen en daarom legde hij zich toe op het snelwandelen. "Had ik het snelwandelen maar veel eerder ontdekt", verzuchtte hij wel eens. Bij zijn eerste officiële wedstrijd, het Europees kampioenschap voor masters in Portugal in 2005, haalde hij direct een bronzen medaille in de leeftijdsklasse M70. Het was het begin van een intensieve snelwandelloopbaan met vele wedstrijden in binnen- en buitenland. Niets was hem teveel. Samen met Gerda sjouwde hij overal naar toe. We leerden hem kennen als een bijzonder mens met een geweldig gevoel voor humor, een geweldig optimisme, een voorbeeld voor ons allen. Eén van zijn laatste mailtjes, waarin hij uitlegde dat het met zijn ziekte de verkeerde kant uitging, eindigde hij met de woorden: "en de volgende keer weer wat vrolijkers" ...

Bernard zal door de snelwandelaars gemist worden. Zijn rust, zijn humor, zijn kwinkslagen en zijn geweldige positieve uitstraling, we zullen het missen.

We wensen zijn vrouw Gerda, zijn kinderen en alle andere familie en vrienden veel sterkte toe.