52e Nijmegen-Rotterdam 160 km

Zaterdag 16 op zondag 17 september 2017

Afstand

Start vanaf een nieuwe locatie!

Zaterdag 16 september om 11.00 uur (als groep) vanuit het Kolpinghuis, Smetiusstraat 1, 6511 ER  Nijmegen

Aanmelden van 9.30 tot 10.30 uur

De startplaats is vanaf het station in vijf minuten lopend te bereiken.

Looproute vanaf Station Nijmegen CS: Het Station uitkomend, links langs Metterswane de Burgermeester Hustinxweg aflopen (parallel met Tunnelweg). U staat dan recht tegenover het Kolpinghuis.

De start­plaats is onder telefoonnummer 024 322 6921 te bereiken.

Zie ook Googlemaps

Aankomst

Zondag 17 september tussen 15.30 en 16.15 uur in de kantine van het sportcomplex "Langepad", Langepad 16, 3062 CJ Rotterdam.

Aan de finish vindt een gezamenlijke prijsuitreiking plaats.

Bereikbaarheid "Langepad"

Voorinschrijving

De voorinschrijving start 1 januari 2017. Na-inschrijving aan de start is mogelijk.

U kunt aan de start inschrijven, maar u kunt zich ook per e-mail aanmelden bij Hansje Zoon. Vanaf 1 september wordt het na-inschrijftarief gehanteerd.

Deelnemerslijst 2017

Inschrijfgeld

€ 51,00 met herinnering plus diploma

€ 38,50 met alleen diploma

Inschrijving aan de start kost €12,50 extra

Korting

Bondsleden ontvangen € 1,00 korting.

RWV - leden ontvangen € 2,00 extra reductie. (Totaal dus 3,00 korting!)

Bij voorinschrijving ontvangt u bericht van de penningmeester mbt tot de wijze van betalen.

Wandeltempo

Bij de opzet van de Nijmegen-Rotterdammars is rekening gehouden met een wandeltempo van 7,0 km/uur. In de praktijk is echter een hoger of lager tempo niet uitgesloten. De organisatie doet er alles aan om alle deelnemers te laten finishen. Er wordt vanaf de café-rusten (ongeveer iedere 20 km) gezamelijk vertrokken zodat verzorging van alle deelnemers mogelijk blijft. In onderstaande tabel ziet u hoeveel rusttijd u op de café-rusten gemiddeld heeft bij een bepaald wandeltempo.

Tempo = km/uur

9,0

8,0

7,0

6,5

6,0

Rusttijd = min

85

70

45

35

25

20

10

Dit zijn globale richttijden waarbij minimaal tijdverlies op de verzorgingsposten is meegerekend. De tijden kunnen dus korter uitkomen als u lang op verzorgingsposten verblijft. Bij een tempo onder 6.0 km/uur komt u als wandelaar en wij als organisatie in de problemen en kan het zijn dat een verzorgingspost is opgeheven. Bij een te hoog tempo loopt u kans dat een verzorgingspost nog niet geopend is.

Route

De wandelroute loopt vanuit Nijmegen via de zo genaamde ‘snelbinder’ en de Waaldijk naar het westen en dan noordelijk. Door de Betuwe gaan we naar Heteren (19 km), steken de Rijn over en gaan dan door de bossen van Renkum, langs de Ginkelse Heide naar Ede (37 km). Op weg naar Leersum volgen we een deel van de Grebbeliniedijk. In Leersum (57 km) krijgen de deelnemers een warme maaltijd. In het donker gaat de route door de bossen van Maarn richting Bunnik (80 km). Via landgoed Rhijnauwen gaan we weer wat zuidelijker. Na Nieuwegein (98 km) gaat de route door IJsselstein, Benschop en de Snelrewaard naar Oudewater (118 km). Ondertussen is de zon opgekomen en lopen de wandelaars verder via de Reeuwijkse plassen naar Waddinxveen (139 km). Vanaf Waddinxveen gaat de naar de finish in Rotterdam (160 km).

Deelname

De deelname staat open voor personen van 20 jaar en ouder. Onder 20-jarige wordt verstaan, ieder die in 1997 geboren is.

Herinnering

Diegenen die deze tocht volbrengen, ontvangen een speciale herin­ne­ring (mits hiervoor is inge­schreven). Alle deelnemers die de tocht met succes volbrengen ontvangen een diploma.

Verzorging

Er zijn onderweg zes café-rusten. Daartussen staan diverse gratis verzorgingsposten. Op ongeveer 60 kilometer wordt een maaltijd geserveerd.

EHBO

Er is een ervaren ehbo / voetverzorgingsploeg aanwezig.

Veiligheid

Tijdens de nachtelijke uren is een reflecterend vestje verplicht. Huur of koop van reflectievesten is aan de start mogelijk.

Meenemen van een zaklamp wordt aanbevolen.

Belangrijke veiligheidsregel:

Reflectievest

is verplicht vanaf Ede

(ca. 40 km)

Aansprakelijkheid

De Rotterdamse Wandelsport Vereniging (RWV) is niet aansprakelijk voor enig letsel en/of schade die tijdens door haar georganiseerde wandeltochten/wedstrijden ontstaat.

Rotterdamse Wandelsport Vereniging

Nijmegen-Rotterdam, Hansje Zoon