Tussenstand snelwandelwisselbokaal

Het afgelopen Europees Kampioenschap heeft Rick Liesting geen windeieren gelegd. Ogenschijnlijk stond Remco de Bruin onbedreigd op de eerste plaats in de strijd om de snewlwandelwisselbokaal 2017, maar door de Europese titels van Rick op de 5.000 meter (baan) en op de 20 kilometer (weg), en de daarbij gevestigde Nederlandse records in de categorie M40 hebben beide mannen op gelijke hoogte gebracht. Met nog een Nederlands kampioenschap 20 kilometer op 27 augustus en een Nederlands kampioenschap op 1 oktober kan het nog heel spannend worden!

Anne van Andel is weer terug en staat als eerste dame op de zesde plaats na Hub Kaenen, Boetje Huliselan en Rob Tersteeg.

Tussenstand 2017

Eindstand 2016

Remco de Bruin lijkt de man to beat deze jaren. De Europees kampioen M50 laat Rick Liesting, die toch ook uitstekend presteert, zijn hielen zien. Bauke te Nijenhuis weet zich als jonge tachtiger goed op de derde plaats te positioneren. De Belgische Liesbet De Smet is de eerste dame in het klassemant en bezet de vierde plaats, gevolgd door de Nederlands kampioen Rob Tersteeg.

De eerste drie plaatsen voor de jeugdbokaal worden bezet door de gebroeders Van Hove: 1 Robin, 2 Jasper en 3 Tristan. Bart grootswagers is de nummer 4 en daarmee de eerste Nederlander op de lijst, Het eerste meisje zien we op nummer 7, de nog bijzonder jeugdige Marit van Bremen, direct gevolgde door de goed presterende Lola Gontier.

Snelwandelwisselbokaal 2016

Snelwandelwisselbokaal 2015

Snelwandelwisselbokaal 2013-2014

Snelwandelwisselbokaal 2012-2013

Snelwandelwisselbokaal 2011-2012

Met dank aan Peter Hopman voor het zorgvuldig bijhouden van alle uitslagen.

Puntenverdeling snelwandelwisselbokaal

Per wedstrijd en afstand in Nederland en aangemeld bij de Atletiekunie 2
De winnaar in zijn/haar leeftijdsklasse 3
Bij een kampioenschap krijgt de winnaar 4

Per 1 februari 2014 zijn de regels voor de jeugd bokaal aangepast.

Dit houdt in dat iedereen tot 18 jaar wordt gerekend bij de jeugd. De punten verdeling blijft het zelfde. Als afstanden voor de jeugd houden we alles tot 5 kilometer aan tot junioren C.

Voor de junioren B telt ook de 10 kilometer.

Het ploegenklassement is eenvoudig te volgen.
Een team bestaat uit drie personen in volgorde van de plaats op de individuele lijst.