Deelnemen aan Via Vierdaagse & lid van de RWV

Jaarlijks is de RWV actief als vereniging binnen het project Via Vierdaagse. We boden dan deelnemers aan Via Vierdaagse aan om ook lid te worden van de RWV en als extra training mag men gratis meedoen aan de RWV wandelingen. Vooral de Trainingstocht voor de Vierdaagse is een prima training en deze past in ieders vierdaagse-trainingsprogramma. In 2017 doen we het ietsje anders. Reden is de stroeve opzet van het project vanuit de KWBN organisatie richting verenigingen.

We zien dat de mensen die zich bij de RWV aanmelden voor Via Vierdaagse dat vooral doen/deden omdat men bij een vereniging, met name de RWV, wil horen. Het anonieme, rechtstreekse lidmaatschap van de KWBN, dat gekoppeld is aan Via Vierdaagse deelname spreekt veel deelnemers onvoldoende aan. Onze Via Vierdaagse deelnemers kwamen na één jaar automatisch als verenigingslid naar de RWV. Het eerste jaar was men dus altijd al ‘dubbel’ lid.

De RWV kon ook geen rol spelen in het inschrijfproces. Het is goed om te weten dat men voor deelname aan Via Vierdaagse zelf moet inschrijven op de Via Vierdaagse website (www.viavierdaagse.nl).
De keuze van KWBN om deelname te koppelen aan het NIET lid zijn van een vereniging of de bond zien wij als onpraktisch en ‘negatief wervend’. We vertellen nieuwe leden soms dat men vooral NIET lid moet worden, omdat zodoende deelname aan Via Vierdaagse wordt uitgesloten. Jammer!
Daarom: In 2017 biedt de RWV de Trainingstocht voor de Vierdaagse (VTT) aan als training, via de KWBN en het project Via Vierdaagse. Dat is dan voor alle Via Vierdaagse deelnemers.

Voor Via Vierdaagse deelnemers die bij de RWV willen horen geldt het volgende stappenplan:

1) Meldt u aan bij
viavierdaagse@RotterdamseWandelsportVereniging.nl. U wordt dan op de hoogte gehouden. U kan hier ook altijd terecht met vragen over de 4-daagse, training en meer. We sturen u dan ook een linkje om zich te registreren bij de RWV. We zorgen er dan voor dat u (nog) geen lid wordt bij de KWBN. U wordt ‘basis-lid’ van de RWV, inclusief Wandelsportbode, korting etc. Aan het eind van het jaar wordt dit dan omgezet naar een wandellidmaatschap, inclusief KWBN-lidmaatschap.

2) Schrijf u in als deelnemer aan Via Vierdaagse op
www.viavierdaagse.nl. Doe dit op maandag 16 januari 2017 om 08.00 uur in de ochtend. Zet het in de agenda! Er zijn 1500 plekjes. Vol is vol. De kosten zijn niet gering: €199,00. Dit is inclusief het eerste jaar lidmaatschap van de KWBN.
Laat de RWV weten dat het is gelukt (of niet).

3) In de loop van het jaar, ongeveer in oktober, geeft u aan de KWBN door dat u geen lid meer wil blijven als individueel lid. Wij zullen u hierbij helpen.
Even eerder meldt de RWV u aan als lid van KWBN via de RWV. U blijft dus lid van de wandelbond en de RWV.

U heeft op deze manier alle voordelen van Via Vierdaagse, KWBN en de RWV.

Meer informatie:

viavierdaagse@RotterdamseWandelsportVereniging.nl